TV: Då drömmål - nu lärlingskontrakt med MFF

TV: Då drömmål - nu lärlingskontrakt med MFF
08 sep
2017

För drygt ett år sedan gjorde Laorent Shabani ett mål som Messi blivit stolt över. I torsdags var det dags igen. Dessförinnan hade han skrivit på ett lärlingskontrakt med MFF.
– Det var ett jätteskönt besked, ett kvitto på att man har gjort det bra hela den här säsongen, berättar 18-åringen.

 

Laorent Shabani är nyss fyllda 18. Från och med årsskiftet är han dessutom en del av Malmö FF:s seniortrupp. Han är en av sex spelare som klubben valt att flytta upp och tilldela lärlingskontrakt. Kanske är han även den med högst potential. Åtminstone om man ser till målen han bjuder på. Drömmålet mot Mjällby förra året har följts upp med nya i år, bland annat ett vackert långskott mot Skånerivalen Helsingborgs IF under torsdagskvällen.

– Det var ett ganska sjukt mål faktiskt. Jag såg inte riktigt bollbanan men den kan nog ha gått ribba in. Den satt där den skulle.

Karriären har gått spikrakt uppåt sedan det där vackra solomålet i fjol mot Mjällby.

– Jag har vuxit mycket både fysiskt och psykiskt och mitt spel har bara blivit bättre. Min dröm har alltid varit att komma upp till a-laget och etablera mig där som seniorspelare och sen om det skulle dyka upp något utomlands efter det får man ta det då.

Ser lärlingskontraktet som ett kvitto på utveckling

Shabani berättar att det var ett jätteskönt besked att klubben ville skriva ett lärlingskontrakt med honom.

– Lärlingskontraktet blev officiellt först idag men jag skrev på i måndags. Det känns som ett kvitto på att man har gjort det bra hela den här säsongen. Sen var det extra skönt eftersom jag precis hade kommit hem från ett landslagsuppdrag och sen få skriva lärlingskontrakt på det. Man kan säga att det kändes som en bonus. Först landslag, sen lärlingskontrakt med MFF, berättar teknikern.

Vad menas med ett lärlingskontrakt?

– Det innebär att du är en del av a-truppen De flesta som flyttas upp underifrån får det inledningsvis. Det handlar om att komma in i seniortruppen och gör man det riktigt bra så får man spela, man är med och konkurrerar om platserna med de andra i a-truppen. Jag har redan tränat med a-truppen några gånger det här året. Det var nog en av anledningarna till att jag fick ett lärlingskontrakt då jag visat att jag klarar av att spela på den nivån.

Vi kan inte få nog av drömmålet från ifjol. Se det här i spelaren nedan.

Taggad under

Silly Season