Slutstrid i Allsvenskan och Superettan

Slutstrid i Allsvenskan och Superettan
31 aug
2017

Sommaren går mot sitt slut och i Allsvenskan har omgång 21 nyligen avslutats.

 

I topp hittar vi Malmö FF, som med god marginal, hela 10 poäng ner till tvåan Djurgården, har skaffat sig ett bra utgångsläge inför seriens slutfas.

MFF har redan sedan starten i våras hållt sig stabilt uppe i toppskiktet och i dagsläget är det ganska svårt att säga vilket lag som kommer att på riktigt kunna hota skånelaget i guldstriden. Men än återstår 9 omgångar att spela och det är för tidigt att ta ut någonting i förskott.

När det kommer till platserna under Malmö, i första hand då andra och tredjeplatsen, vilka ger möjligheten till spel ute i Europa kommande säsong, är det desto jämnare och hårdare kamp. Som tidigare nämnt är det Djurgården som efter 21 spelade omgångar ligger på andra platsen på 37 inspelade poäng, men AIK flåsar dem i nacken och är bara en enda poäng efter.

Men varken Häcken (35 p), Sirius (33 p) eller Norrköping (33 p) har några som helst planer på att låta de ovanliggande lagen få någon lugn stund och är högst intresserade av att om inte vinna serien helt och hållet, så i alla fall ta en av de två åtrovärda europaplatserna. Här kan vi räkna med en spännande slutspurt med helt oförutsägbar utgång. Så visst finns det andra sätt än att spela Rizk casino free spins om du vill ha lite spänning i höstmörkret. 

Om det i årets allsvenska finns endast ett lag från Skåne, så återhittar vi i Superettan åtminstone ett par stycken – Helsingborgs IF och Trelleborgs FF, båda i den övre halvan av tabellen, om ej inte helt indragna i den absoluta toppstriden i dagsläget, där såväl Brommapojkarna (47 p) som Dalkurd (46 p) ligger nästan 10 poäng före efterföljande lag efter 21 spelade omgångar.

Men det ska sägas att Helsingborg och Trelleborg, på en femte respektive fjärdeplats, har en match mindre spelat än lagen ovan sig. Dessutom ligger Falkenberg, som intar kvalplatsen upp till Allsvenskan, på ett helt intagligt avstånd och vid vinst kliver Trelleborg upp och tar kvalplatsen ifrån dem.

Scenariot i Superettan är snarlikt det i Allsvenskan, där den absoluta toppen har ryckt ifrån lite, men där striden om kvalplatsen (i det här fallet inte till Europa, utan Allsvenskan) är helt öppen. Det ska då sägas att de båda skånelaget kommer att drabbas samman den 29 augusti, det vill säga i sin nästa match och utgången där kan bli helt avgörande för fortsättningen, då det sätter en eventuell segrare i ett bra slagläge inför slutfasen av serien.

Helt omöjligt är det förstås inte att ta in det försprång som Brommapojkarna och Dalkurd skaffat sig och resterande omgångar får helt enkelt utvisa, vart det här kommer att sluta.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season