Delad poäng för Malmö FF mot IFK Göteborg

Delad poäng för Malmö FF mot IFK Göteborg Foto: cmore.se.
27 aug
2017

21 354 åskådare tog sig till Swedbank Sadion denna strålande söndagseftermiddag när Malmö FF tog emot IFK Göteborg i den 21:e omgången. En match som slutade 2-2.

 

Det var gästerna som öppnade piggast i matchen och redan efter tre spelade minuter hade Göteborg tagit ledningen i matchen. Helt fri kunde Tobias Hysén nicka in 0-1 efter ett bra inlägg från vänster.

Anders Christiansen fick redan i den elfte minuten utgå då han drabbades av skada. In kom Kingsley Sarfo.

I den 15:e minuten har IFK Göteborg ett bra läge att utöka sin ledning på när Tobias Hysén slår in en boll centralt i straffområdet via hörna och Göteborg får tre chanser att få in bollen på, men varje gång lyckas Malmö rädda bollen på mållinjen.

Malmö FF kom mer och mer in i matchen och skapade en del lägen, men gång på gång stod Pontus Dahlberg upp och räddade chanserna. Bland annat fick Markus Rosenberg till ett kanonskott från ca 25 meters håll.

I den 36:e minuten fick Malmö FF sin bästa chans i första halvlek när Jo Inge Berget får bollen i centralt och har öppet mål. Men Dahlberg lyckas få bort bollen.

Med fyra minuter kvar av första halvlek får Emil Salomonsson till ett hårt skott som går ribba ut.

Första halvlek slutar 0-1.

Andra halvlek inleds likt som den första där det är IFK Göteborg som har mest boll och det är närmare 0-2 än 1-1.

Men Malmö FF växer sig in i matchen och i den 65:e minuten får man utdelning när Alexander Jeremejeff snyggt lägger fram bollen till Jo Inge Berget som tunnlar Dahlberg och 1-1.

Bara minuten senare får Göteborgs Kristopher Da Graca sitt andra gula kort när han hårt går in mot Erdal Rakip.

I den 69:e minuten får Malmö FF en ny het chans. Rosenberg bryter bollen centralt i straffområdet och lägger den till Jeremejeff som inte riktigt får träff på bollen och Dahlberg tar enkelt bollen.

Malmö FF får i den 76:e minuten straff då Anton Tinnerholm blir knuffad i straffområdet. En straff som Rosenberg tar hand om. Men ingen direkt fart i straffen och Dahlberg tar bollen enkelt.

Men väl i den 82:e minuten vänder Malmö FF matchen när man sätter 2-1. Sarfo med en bra hörna som nickskarva via Brorsson och vid målet finns Rosenberg som nickar in bollen.

Men ledningen varade inte länge för väl i den 85:e minuten kvitterar Göteborg till 2-2 när Sören Rikes skickar in bollen till Sebastian Eriksson som sätter 2-2.

Några fler heta målchanser blir det inte och matchen slutar 2-2.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season