Kryss för MFF i premiären

Kryss för MFF i premiären
01 apr
2017

Malmö FF fick oavgjort i premiären mot IFK Göteborg. Pawel Cibicki blev Malmös räddning.

 

 

Premiären avklarad. Det blev en jämn historia i mötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. En riktig prestigematch mellan ettan och tvåan i maratontabellen utspelade sig på Nya Ullevi i Göteborg. Drygt 32 000 åskådare fick bevittna när Mikael Boman skickade in ”Blåvitts” ledningsmål efter endast åtta minuters spel. Malmös Behrang Safari tappade markeringen på anfallaren, som därefter kunde skicka in bollen med pannan genom en hörna. Årets första allsvenska mål fick givetvis få Ullevi att gunga.

Magnus Pehrsson fick det inte att stämma i sin första allsvenska match som tränare för Malmö FF. De himmelsblå såg ut att ha blivit tagna av stundens allvar, och såg väldigt vilsna ut på plan. Backlinjen var heller inte samspelt, något som resulterade i många farligheter för hemmalaget.

Vid knappt 25 minuters speltid började gästerna få spelet att stämma. Målchanser framåt började att skapas och spelet började stämma allt mer. Ett bevis på detta visade Pawel Cibicki upp. I en liknande situation som IFK Göteborgs ledningsmål, skickade även han in bollen med huvudet. En kvittering, som fick både Malmöspelarna och dess supportrar att skruva upp tempot.

I halvtidsvilan tvingades bortalaget till ett byte. Magnus Wolff Eikrems förkylning satte käppar i hjulet för fortsatt spel. Magnus Pehrsson ersatte istället norrmannen med Alexander Jeremejeff.

Det var mycket MFF i inledningen av den andra halvleken. Pawel Cibicki visade upp en god vilja och en bra energi, som såg ut att smitta av sig på sina lagkamrater. MFF spelade i de resterande 45 minuterna bättre än Göteborg, men bollinnehavet kunde stundtals även innehas av Göteborg.
Ingen av lagen radade dock upp några jättechanser, vilket istället resulterade i att resultatet från den första halvleken stod sig.

Wilhelm Nilsson

Mail:

 

Silly Season