Blir det ett tjugonde allsvenskt guld för di blåe?

Blir det ett tjugonde allsvenskt guld för di blåe?
08 mar
2017

Supportrarnas banderoll med texten ”Vinnarkulturen sitter i betongen – i år tar vi guld för tjugonde gången” mötte Malmö FF:s nye tränare Magnus Person och spelarna på årets första träning på Malmö IP i januari.

 

Men hur stora är egentligen chanserna för ”di blåe” att ta kamma hem det tjugonde allsvenska guldet år 2017? Vi har tagit en närmare titt på vad som talar för och emot att Lennarts pokal får stanna kvar i Malmö ytterligare ett år.

Vad som talar för ett guld

Det finns ett flertal faktorer i Malmö FF som talar för att föreningen kommer att fortsätta sin framgångssaga år 2017. En av de viktigaste är den starka ledningen och ekonomin som just nu finns i klubben. Med Daniel Andersson i spetsen och ett enormt kapital så har MFF i dagsläget ett enormt försprång jämfört med de andra allsvenska klubbarna. Dessutom så har man fått behålla i princip hela truppen från förra året, vilket betyder att de nya tillskotten kan komma in i en redan sammansvetsad trupp. I tillägg så andas hela Malmö fotboll och årskortsförsäljningen till den kommande säsongen har gått i rekordfart.

Vad som talar emot ett guld

Trots att MFF är inne i en storhetsperiod så finns det ett antal frågetecken inför säsongen 2017. Det kanske allra största är om den nye tränaren Magnus Persson kan leva upp till förväntningarna. Spelet under försäsongsmatcherna har inte alls kommit upp i den kvalitet som man måste ha när allsvenskan drar igång i april. Malmö kommer heller inte att spela några tävlingsmatcher innan den allsvenska starten eftersom man snöpligt åkte ut mot Landskrona BOIS i svenska cupen förra året. I tillägg har hela 11 spelar i truppen utgående kontrakt år 2017. Detta inkluderar de flesta av lagets nyckelspelare såsom Markus Rosenberg, Oscar Lewicki, Anton Tinnerholm, Jo Inge Berget och Johan Wiland.
En ytterligare faktor som kan ställa till det för Malmös är faktumet att laget kommer att kvala till europaspel i sommar. Detta innebär ett tightare spelschema, i vilket Champions Leaguekvalet kan komma att prioriteras.

Vad säger spelbolagen?

Trots att det finns ett antal frågetecken kring Malmös trupp inför den kommande säsongen så är spelbolagen rörande överens: MFF är storfavoriter att kamma hem guldet även i år. Oddsen på att Malmö vinner Allsvenskan år 2017 ligger på mellan 2.00 och 2.20. Två på listan hamnar AIK med ett odds på runt 5 gånger pengarna. Tredjefavorit är IFK Göteborg med ett snittodds på 7.00. Om du vill få tips på vart du hittar de bästa oddsen för Allsvenskan år 2017, klicka här.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season