Oavgjort för Malmö trots spelövertag mot Vardar

Oavgjort för Malmö trots spelövertag mot Vardar
12 jul
2017

Inför 20 058 åskådare på Swedbank Stadion tog Malmö FF emot FK Vardar i den andra kvalomgången till Champions League. En match som slutade 1-1.

 

Matchen började i ett högt tempo från Malmö FF:s del och hemmalaget bjöd på en del chanser inledningsvis. Ett tempo som försvann efterhand.

FK Vardar bjöd på en chans i första halvlek och den kom i den 17:e minuten när Jonathan Balotelli får bollen i djupled och kommer fri mot Wiland. Men istället för att lägga bollen på mål så missar han målet.

Malmö FF ägde mest boll och stod för en del chanser. Men de heta chanserna framför målet saknades. Första heta målchansen kom i den 18:e minuten när Anton Tinnerholm driver igenom på högerkanten och lägger in bollen till Jo Inge Berget som inte riktigt får kontroll på bollen och Filip Gacevski kan enkelt ta bollen.

Med två minuter kvar av första halvlek får Yoshimar Yotún ett bra läge när han testar skott utanför straffområdet. En boll som går hårt mot mål och precis utanför målet.

Förutom dessa två chanser skapade Malmö en del halvchanser, men aldrig nära nog för att få in bollen och första halvlek slutar mållöst.

Andra halvlek började ganska tempolöst. Det var fortfarande Malmö FF som ägde mest boll och spelet. Men några heta chanser startade man inte inledningsvis.

I den 63:e minuten kommer matchens första mål när FK Vardar trycker in 0-1. Boban Nikolov får bollen tillslut och kan ensam vända upp och får iväg ett skott mot mål. Ett skott som hittar den vänstra stolpen och stolpe in.

Väl i den 75:e minuten lyckades Malmö FF kvitterar i matchen när Franz Brorsson nickar in 1-1. Inhopparen Magnus Wolff Eikrem lägger en mycket bra frispark från vänster och i mitten finns Brorsson som sätter till sitt huvud.

Malmö FF fortsatte att driva spelet efter kvitteringen och hade någon chans att ta ledningen på, men mål blev det aldrig. I den 95:e minuten fick Anders Christiansen till ett hårt skott som tog i ribban.

Matchen slutar 1-1 och returen spelas på tisdag.

Kvällens betyg på Malmös spelare.

- Johan Wiland: 2
- Pa Konate: 1
- Anton Tinnerholm: 3
- Erdal Rakip: 1
- Oscar Lewicki: 2
- Anders Christiansen: 2
- Yoshimar Yotún: 3
- Pawel Cibicki: 2
- Jo Inge Berget: 2
- Lasse Nielsen: 2
- Franz Brorsson: 3
- Magnus Wolff Eikrem: 3
- Mattias Svanberg: 2
- Teddy Bergqvist: För kort tid

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season