Malmö FF vände och vann mot Eskilstuna

Malmö FF vände och vann mot Eskilstuna Foto: cmore.se.
01 jul
2017

Malmö FF tog emot AFC Eskilstuna på Swedbank Stadion under lördagseftermiddagen. Trots regn under dagen och semestertider kom 14482 åskådare som fick se en hemmaseger.

 

Du kan alltid lära dig mer om fotbollsstreams på sportal.se.

Hemmalaget var det piggaste laget inledningsvis. Redan i den fjärde minuten kommer MFF:s första målchans när Markus Rosenberg slår till med ett bra skott. Dock så skadar sig Rosenberg i situationen och tvingas att bytas ca sex minuter senare. In kom Mattias Svanberg.

Just Mattias Svanberg är matchens första målskytt när han i den 18:e minuten får en krossboll av Alexander Jeremejeff. Svanberg går själv på högerkanten och slår till med ett kanonskott i målets högra hörn. Ett snygg mål och årets första mål för Mattias Svanberg.

Sen är det MFF för hela slanten. AFC bjuder på en del fula tacklingar under spelets gång. Trots övertaget för Malmö FF så får gästerna in en kvittering i den 31:e minuten efter en ganska intrasslad situation, men kanske skulle det ha varit offside innan?

Omar Eddahari får en bra boll centralt i banan och reprisbilderna visar att han är offside, men domarna väljer att köra vidare trots allt. Eddahari kommer in i straffområdet på vänstersidan och lägger in bollen i boxen. En boll som kommer till Tinnerholm som skjuter bollen mot mål och Eddahari kan nicka in kvitteringsmålet bakom en stillastående Johan Wiland.

Efter kvitteringsmålet var det blandat spel här på Swedbank Stadion. Malmö bjöd på flest chanser men på den tredje tilläggstiden så tar AFC ledningen när Ferid Ali sätter bollen i krysset efter att Malmö inte riktigt lyckats få bort bollen från försvarszonen.

1-2 var ett faktum och när domaren Bojan Pandzic blåser av för halvtid buas spelarna ut av supportrarna.

Åtta minuter in i andra halvlek kvitterar Malmö FF när man från 25 meters håll får ett bra frisparksläge. Ett läge som Yoshimar Yotún tar vara på och skickar in bollen i mål direkt från frisparken och 2-2 i matchen.

AFC hade inte mycket att komma med i andra halvlek och det var hemmalaget som tryckte på för en ny ledning i matchen. Väl i den 65:e minuten kommer kvitteringen när Oscar Lewicki kan nicka in 3-2 efter ett bra inlägg av Yoshimar Yotún.

Bara minuterna senare har Malmö FF nya chanser att utöka sin ledning på. Men AFC:s målvakt Tim Erlandsson står för bra räddningar idag och räddar sitt lag gång på gång.

Malmö FF är laget som har mest boll efter sitt tredje mål för dagen, men några fler mål blev det aldrig och de 14482 åskådarna fick se Malmö FF ta tre poäng i en hyfsad svängig match.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season