Kingsley Sarfo Månadens spelare i april

Kingsley Sarfo Månadens spelare i april
09 maj
2017

IK Sirius allsvenske debutant Kingsley Sarfo är Månadens spelare i Allsvenskan i april. Sarfo har tagit Allsvenskan med storm och gjorde tre mål på sex matcher.

 

– Jag är otroligt glad att jag får den här utmärkelsen. Det sporrar mig att jobba hårdare, säger Sarfo till allsvenskan.se

Kingsley Sarfo utsågs förra säsongen till Superettans bästa mittfältare av spelarna själva och debutsäsongen i Allsvenskan kunde inte ha börjat bättre när han gjorde två mål när Sirius besegrade Djurgården på bortaplan i premiären. Det är också matchen han själv kommer ihåg mest under april månad.

– Jag gjorde två mål och vi vann. Det var en stor match mot ett stort lag, jag älskade den, säger Sarfo.

Efter premiären har det blivit ett mål till, mot Kalmar, för Sarfo och ghananens kvalitéer har uppmärksammats runt varje match som Sirius har spelat.

– Jag är hemskt tacksam för att bli Månadens spelare i Allsvenskan. Det är en bra debut i ligan. Det är svårt jämför med Superettan men jag gör ingen stor sak av det. Jag gör mitt bästa och det känns bra, men det finns mer att ta av.

Sarfo vinner utmärkelsen Månadens spelare i hård konkurrens med Malmö FF:s Pawel Cibicki och Djurgårdens Magnus Eriksson. Förutom äran så får Sarfo också 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i IK Sirius.

Text & bild hämtat från Svensk Elitfotbolls pressmeddelande. 

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season