Yoshimar Yotún avgjorde mot Djurgården efter drömmål

Yoshimar Yotún avgjorde mot Djurgården efter drömmål Foto: cmore.se.
24 apr
2017

Malmö FF tog i den fjärde omgången emot Djurgårdens IF på Swedbank Stadion inför 19 074 åskådare. En match som Malmö vann med 3-2.

 

Trots regn stora delar av dagen blev det solsken när Anders Christiansen tog avsparken på Swedbank Stadion när Malmö FF tog emot Djurgårdens IF. 

Malmö FF var det bättre laget i första halvlek och bjöd på dem flesta chanserna. Väl i den 32:e minuten tar hemmalaget ledningen i matchen när Anton Tinnerholm trycker in 1-0. Förspelet var rena Hawaii fotbollen i Djurgårdens försvar, men bollen lyckades komma till Tinnerholm som satte bollen enkelt bakom Andreas Isaksson i Djurgårdsmålet. 

Djurgården bjöd inte på många målchanser i första halvlek. Men en kvittering lyckades man få med sig när Lasse Nielsen fäller Gustav Engvall i straffområdet och Jonas Eriksson tvekar inte att peka mot straffpunkten. Väl straffen slår Magnus Eriksson säkert in i mål och 1-1. 

Malmö var öppnade den andra halvleken likt som den första. Man skapade en del chanser och den farligast stod Erdal Rakip för i den 54:e minuten. 

Men i den 64:e minuten bjuds Djurgården på ett mål när Lasse Nielsen helt tappar sin markering på Gustav Engvall som kan vända upp i straffområdet och lägga in 1-2. 

Malmö FF kvitterar i den 75:e minuten när Markus Rosenberg kommer in från höger och i mitten finns inhopparen Jo Inge Berget som i öppet mål rullar in 2-2. Malmö fortsatte att pressa och väl i den 86:e minuten fick man utdelning när Yoshimar Yotún trycker in 3-2 efter ett drömmål. Ett distansskott som åker rakt upp i krysset, ett läckert mål som troligtvis kandiderar till årets mål.

Malmö håller undan och vinner matchen med 3-2. 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season