Klar seger för Malmö FF mot Sundsvall

Klar seger för Malmö FF mot Sundsvall Foto: cmore.se
11 apr
2017

Malmö FF tog tre enkla poäng hemma på Swedbank Stadion mot GIF Sundsvall. Matchen slutade 2-0 till Malmö. 

 

Malmö FF tog emot GIF Sundsvall i den allsvenska hemmapremiären under tisdagskvällen. Sundsvall som kommer till matchen med en seger i bagaget och Malmö med ett poäng borta mot Göteborg. 

Ett perfekt fotbollsväder att spela i. Totalt kom 18 378 åskådare till Swedbank Stadion denna kväll. 

Inledningsvis var matchen ganska tempolös och bjöd inte på många chanser. Sundsvalls bästa chans i första halvlek kom i den femte minuten när Eric Larsson testade skott mot Johan Wiland. 

Malmö vaknade efter ett tag och bjöd på en del lägen i första halvlek. Markus Rosenberg testade skott i den åttonde matchminuten. Drygt åtta minuter senare gick Erdal Rakip från halvaplanen och även han testade skott, men inga problem med Sundsvalls målvakt. 

I den 19:e minuten fick Behrang Safari en bra boll, snurrade upp sin motståndare och la bollen snyggt till Anders Christiansen, som skickar den till Pawel Cibicki som testar skott, men Sundsvalls målvakt Tommy Naurin styrde bollen till hörna. 

Malmö fick bara några minuter senare ett nytt läge när Anton Tinnerholm skickade upp bollen på kanten till Erdal Rakip som tar sig förbi Sundsvalls försvar, men avslutet var inte det bästa. 

Väl i den 34:e minuten tar Malmö FF rättvist ledningen i matchen. Det var Anders Christiansen som lägger in bollen via hörna, Franz Brorsson nickar in bollen och Behrang Safari lyckas få foten på bollen och den seglar in bakom Sundsvalls målvakt Tommy Naurin.

Yoshimar Yotún fick i den 41:e minuten en mycket bra chans att utöka Malmö FF:s ledning när han precis utanför straffområdet skickar in en stenhård boll mot Sundsvalls mål, men Naurin stod bra placerad och tippade över bollen. 

Första halvlek slutar 1-0 till Malmö FF.

Malmö FF är det bättre laget i den andra halvleken. Pawel Cikicki är den spelare i Malmö som är hetast i början av andra halvlek. Han får in ett bra skott och två bra skott via frisparkar, men några mål blev det aldrig för Cikicki idag. 

Markus Rosenberg ser i den 60:e minuten till att Malmö utökar sin ledning till 2-0 när han plockar ner en bra boll från Yotún vid straffpunkten, därefter skjuter Rosenberg ett hårt skott i mål och 2-0 till Malmö. 

Efter Malmös mål blir det ganska tempolöst och Sundsvall kommer mer och mer in i matchen. Sundsvall lyckas skapa några chanser, men aldrig några heta chanser för att göra mål på. 

Matchen slutar 2-0 till Malmö FF.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season