Trelleborgs FF startar damlag: "Det är en spännande utmaning"

Trelleborgs FF startar damlag: "Det är en spännande utmaning"
30 nov
2015

Trelleborgs FF:s herrlag gick upp i superettan efter ha vunnit division ett. Nu står det klart att man startar ett damlag som har sikte på Elitettan.

 

Nästa säsong kommer Trelleborgs FF ha ett lag i divison fyra på damsidan. Huvudtränare för laget är Mats Nielsen och till sin sida kommer Dan Hellberg att vara. Redan nu har man gjort klart med ett 20-tal spelare. Trelleborgs FF kommer att gå in i Div 4 Södra.

- Det är en spännande utmaning, då klubben inte har någon flick/dam verksamhet innan så innebär detta att vi måste attrahera 20 -25 spelare utifrån. Målet är att ta oss upp i seriesammanhangen snarast möjligt, och då behöver vi en mix av unga talanger och rutinerade spelare. Skall vi få dessa spelare måste vi erbjuda damerna bättre villkor och detta gör vi i TFF. Damfotbollen är inte bortskämd med klubbar som på allvar satsar pengar och organisation på sina damlag. Klubbarna utlovar ofta satsning på sina damlag, men det brukar ofta stanna där. Om ett herrlag missar ett kval eller dyliknande, pratar man genast om vilka förstärkningar man behöver göra inför nästa säsong. Hur ofta har någon hört detta om ett damlag, säger Mats Nielsen till Fotbollskåne.

Varför blev det just Trelleborgs FF för din del?

- Jag är själva fostrad i TFF och att få vara med att bygga upp något från start är spännande. Men viktigast var att man tänkte behandla damerna likvärdigt med herrarna, d.v.s egen fystränare, sjukgymnast, massör m.m. och att man ville avancera och ha elitettan som mål. Det var redan uttalat att man behövde attrahera spelare utanför Trelleborg, vilket är ett måste för att nå ditt vi vill. Det finns ingen damklubb i elitettan som tagit sig ditt på eget material, men jag kan ju ha fel förstås. TFF är en elitklubb och har den erfarenhet, organisation och ekonomi som krävs för nå målet.

Hur ser du på konkurrensen mellan Trelleborgs FF och IFK Trelleborg?

- Vårt intåg på damfotbollen gynnar utvecklingen för alla damspelare i Trelleborg. Först uttryckte man en oro för att vi skulle "värva" deras spelare och att det inte fanns utrymme för ytterligare en damklubb. Det vi ser nu är uttalade satsningar och bättre villkor för dessa damer, och då har vi ju lyckats förbättra förutsättningarna för alla damspelare i Trelleborg. Det har ju alltid funnits en rivalitet mellan IFK och TFF och den kommer säkert på damsidan också.

Du nämner att ni har ett sikte på "Elitettan" - berätta hur denna väg kommer gå till.

- Klubben önskar nå ditt snarast möjligt. Vi kommer att få de förutsättningar vi behöver för att attrahera kvalificerade spelare ju högre upp vi kommer i serierna.

Ett helt nytt lag, men många spelare som du har tränat tidigare, berätta valet av spelare.

- Jag har ju haft förmånen att få träna/matcha många spelare under åren och det har gett mig ett stort kontaktnät bland spelare i skåne. Det har ju gett mig möjlighet att "handplocka" en del spelare och jag är väldigt glad att alla spelarna kommit när jag kontaktat dem. Då har man kanske gjort något bra under årens som gått.

Vad tror du om den kommande säsongen?

- Spännande. vi kommer troligtvis att betecknas som en favorit till seriesegern, och vi skall inte underskatt någon motståndare. Vårt mål är att på både träning och matcher hålla en div 2 nivå.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season