Christer Olsson: "Vi har inte nått upp till vår målsättning"

Christer Olsson: "Vi har inte nått upp till vår målsättning"
27 jul
2015

Eskilsminne DIF har under elva matcher spelat in 15 poäng vilket gör att de ligger på en sjundeplats i Div 1 Södra Götaland.

 

- Då flera A-spelare varit frånvarande (upp mot 8 spelare) av olika orsaker (skador, sjukdom, etc.) och där vi gett flera yngre akademispelare möjlighet att få division 1 erfarenhet är jag sett till prestation klart tillfreds. Sett till resultaten i matcherna och tabellplaceringen har vi inte nått upp till vår målsättning.

Är du som tränare nöjd med 15 poäng?
- Absolut inte men som sagt har vi haft spelare med rutin och erfarenhet borta under våren. Där vi förra året vann matcher med uddamålet har vi i år förlorat dem eller spelat oavgjort. Rätt eller fel så ville vi i år jämfört med 2014 ge spelarna ett längre sommaruppehåll efter den långa försäsong. Därför fick vi något fler matcher per vecka i slutet på våren. Det visar sig om vi valde rätt när höstsäsongen är till ända. Spelarna har även i år fått individuella träningsprogram under uppehållet för att komma väl förberedda till träningsstarten 20 juli.

Hur ser du på den kommande höstsäsongen?
- Jag vill att laget fokuserar mer på sitt försvarsspel. De ska visa att de kan spela efter vår filosofi. Anfallsspelet har man i stora stunder behärskat (speciellt i slutet på våren) och det handlar om tro, mod, fantasi och glädje så kommer målen att göras.
Jag vill även se en fortsatt hög träningsnärvaro och att spelare visar på träning att man vill starta i matcherna. Vi har spelare som kan ta rejäla kliv i höst, om man som spelare har viljan och tålamod. Ingen kommer bli gladare än jag om detta sker.
Vi höjde ribban inför våren och den höjs ytterligare i höst. I Eskilsminne IFs akademi finns framtidens A-spelare och damlaget har som målsättning att 2018 vara ett lag i Elitettan.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season