Lotta Schelin avgjorde på tilläggstid

Lotta Schelin avgjorde på tilläggstid Foto: Christer Thorell - www.cbfoto.se
08 sep
2016

FC Rosengård vann under onsdagskvällen hemma på Malmö IP mot Kopparbergs/Göteborg FC. Lotta Schelin avgjorde matchen när hon satte 2-1 i den 91:e minuten.

 

FC Rosengård tog i den 15:e omgången av Damallsvenskan inför 1 282 åskådare emot Kopparbergs/Göteborg FC på Malmö IP. En match som länge såg ut att sluta 1-1, men väl i den 91:e minuten avgjorde Lotta Schelin matchen när hon satte 2-1.

– Där och då tänkte jag inte på vem jag gjorde målet mot utan det kändes bara sjukt skönt, sa Lotta Schelin till Skånskan efter matchen.

FC Rosengård tog i den 42:e minuten ledningen i matchen när Marta satte 1-0 på straff.

I andra halvlek slappnade FC Rosengård av och Göteborg växte sig in i matchen. Men trots detta var det FC Rosengård som fortsatte att skapa chanser. Men i den 80:e minuten fick Kopparbergs/Göteborg FC in kvitteringsmålet när Elin Landström satte 1-1.

Men när de flesta på Malmö IP trodde att matchen skulle sluta 1-1 så satte Lina Nilsson ett perfekt inlägg till Lotta Schelin som enkelt kunde nicka in 2-1.

– Vi spelade ändå bättre i den första halvleken än vad jag trodde vi skulle göra. Göteborg är ett bra lag som verkligen försöker spela fotboll och det gillar jag, sa FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen till Skånskan.

FC Rosengård kvar i toppen av Damallsvenskan. Linköpings FC som ligger tvåa med ett poäng mindre har en match mindre spelad.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season