FC Rosengård vinnare i derbyt på Swedbank Stadion

FC Rosengård vinnare i derbyt på Swedbank Stadion
30 aug
2017

FC Rosengård vann kvällens derby mot LB07 på Swedbank Stadion. Matchen slutade 1-0 till Rosengård efter mål av Ella Masar. 

 

7825 åskådare kom till Swedbank Stadion under onsdagskvällen när LB07 tog emot FC Rosengård. En siffra som innebär att LB07 slår nytt publikrekord. 

Matchen började inledningsvis ganska avvaktande. Det var hemmalaget som drev på och hade mest boll och skapade en del halvchanser i början av matchen. 

FC Rosengårds bästa chans i första halvlek kom i den 32:e minuten när Ella Masar får till ett bra läge, men Elin Björklund lyckas rädda bollen på mållinjen och få bort bollen. 

Med två minuter kvar av första halvlek får LB07 chansen att ta ledningen i matchen. Det är Mia Persson får två chanser att lägga in bollen i mål, men Rosengård lyckas få bort bollen. 

Första halvlek slutade mållöst. 

Bara tre minuter in i andra halvlek har LB07 en het chans att ta ledningen på. Det är Michaela Johnsson som driver fram bollen och har Alice Magnusson med sig på kanten, men Johnsson går själv och tappar bort bollen. Ett bra läge om Magnusson hade fått bollen och troligtvis hade matchens första mål kommit där. 

Men istället är det FC Rosengård som tar ledningen i matchen. Målet kommer i den 59:e minuten när LB07s försvar tappar bollen och Ella Masar lyckas få tag på bollen. Hon rundar Josephine Frigge och lägger in bollen i öppet mål.

Förutom målet bjöds det inte på mycket målchanser i andra halvlek. 

FC Rosengård kontrollerade andra halvlek och kunde ta tre poäng ikväll på Swedbank Stadion. 

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season