FC Rosengård vinnare i Malmöderbyt mot LB07

FC Rosengård vinnare i Malmöderbyt mot LB07
27 jun
2017

I det historiska derbyt mellan FC Rosengård och IF Limhamn Bunkeflo blev det en 3-0 seger för hemmalaget FC Rosengård.

 

3307 åskådare hade tagit sig till Malmö Idrottsplats för att se det historiska derbyt mellan FC Rosengård och IF Limhamn Bunkeflo under måndagskvällen.

Inledningsvis var det en jämn match som spelades på Malmö IP.

I den 20:e minuten tar FC Rosengård ledningen när Alexandra Riley gör ett bra förarbete på vänsterkanten och lägger in bollen till Lieke Martens i straffområdet som kan ta ner bollen och snyggt lägga in den bakom målvakten Emma Lind.

Bägge lagen skapade efter ledningsmålet några chanser, men det var först i den 44:e minuten som utökningen kom för FC Rosengård, och målet var likt det första. Alexandra Riley kommer förbi ute till vänster och lägger in bollen i straffområdet och där finns återigen Lieke Martens som kan nicka in 0-2.

Hemmalaget kontrollerade matchen i andra halvlek och det skapades några lagen men inte heta nog för att det skulle bli mål.

LB07 får sin bästa chans i den 84:e minuten när man genom en hörna nästan får in bollen. Bollen dyker ner till Anna Björk Kristjansdottir som nickar mot stolpen och returen tar Kristjansdottir själv hand om men räddas på mållinjen av Lieke Martens.

Med minuten kvar av matchen utökar FC Rosengård sin ledning till 3-0 när Iva Landeka sätter bollen i mål efter en bra framspelning av Lina Nilsson.

Ett resultat som gör att FC Rosengård nu ligger fem poäng bakom ledande Linköpings FC och IF Limhamn Bunkeflo hittar vi på en sjätteplats med 13 poäng.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season