Utklassning av Rosengård i premiären

Utklassning av Rosengård i premiären Foto: Christer Thorell - cbfoto.se.
17 apr
2017

FC Rosengård vann med hela 7-2 mot Kvarnsveden i premiäromgången av Damallsvenskan under söndagseftermiddagen.

 

491 personer kom till Malmö IP när FC Rosengård tog emot Kvarnsveden i premiären av Damallsvenskan. När Laura Rapp blåste av matchen på Malmö IP så stod siffrorna 7-2 på matchtavlan.

Men det var Kvarnsveden som redan i den tredje minuten tog ledningen i matchen när Julia Roddar lägger in bollen i mål, ett läge som egentligen var tänkt som ett inlägg, men försvaret i Rosengård hängde inte riktigt med vad som hände vid målet.

Men ledningen varade inte länge, för väl i den elfte minuten var det utjämnat igen när Lieke Martens satte 1-1 efter ett mycket bra skott från mitten av straffområdet.

Sedan tryckte Rosengård på och klasskillnaden märktes tydligt. I den 22:e minuten tog Rosengård ledningen med 2-1 när Sanne Troelsgaard satte bollen i mål.

Rosengårds nyförvärv Anja Mittag fick i den 31:e minuten göra mål på nytt i Rosengårdströjan när hon satte 3-1. Lieke Martens satte även 4-1 på övertid i första halvlek.

Ella Masar satte i andra halvlek två mål och Sanne Troelsgaard stod för ett. Kvarnsveden fick utdelning i den 69:e minuten när Tabitha Chawinga reducerade till 5-2, men mycket längre kom man aldrig i matchen.

Rosengård vann matchen rättvist och siffrorna slutade 7-2.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season