Vittsjö GIK vann premiären mot Kristianstad

Vittsjö GIK vann premiären mot Kristianstad
17 apr
2017

Redan i den första omgången av Damallsvenskan väntades derby mellan Kristianstad DFF och Vittsjö GIK. En match som Vittsjö vann med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål.

 

812 personer hade tagit sig till Vilans IP för att se Skånederbyt mellan Kristianstads DFF och Vittsjö GIK i den första omgången av Damallsvenskan.

Vittsjö GIK tog redan i den femte minuten ledningen i matchen när Alexandra Benediktsson från egen planhalva skickar upp bollen till Linda Sällström som kommer förbi försvaret i KDFF och lobbar bollen i mål.

Redan i den 12:e minuten har KDFF chansen att kvittera i matchen när Ogonna Chukwudi hittar Amanda Edgren i mitten av straffområdet. Edgren lägger bollen vidare och träffar innerstolpen och bollen är på väg att gå in, men Vittsjös målvakt Shannon Lynn får händerna på bollen i sista sekunden.

Minuterna senare får Rita Chikwelu i KDFF två lägen att kvittera på. Första läget är via en hörna där hon nickar utanför och situationen senare är ett bra skott där Lynn i Vittsjös målvakt står bra till och räddar.

Kristianstad är det lag som pressar mest i matchen men man lyckas aldrig få till ett mål i dagens match. Vittsjö tar tre poäng från dagens match.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season