FC Rosengård förlänger med Emma Pennsäter

FC Rosengård förlänger med Emma Pennsäter
12 jul
2016

FC Rosengård fortsätter sin satsning på att blanda erfarna stjärnor med unga lovande spelare från regionen. Idag har klubben förlängt med Emma Pennsäter, vars lärlingskontrakt går ut den 18 juli. Det nya kontraktet gäller till den 30/11 2018.

 

160315 Emma PennsŠter poserar fšr ett portrŠtt den 15 mars 2016 i Malmš.Foto: Idrottsfoto / BILDBYRN / Cop 205- Vår plan är att matcha fram våra unga talanger varsamt i allsvenskan, säger sportchef Therese Sjögran. Det är inte rättvist mot de unga spelarna att släppa fram dem för tidigt mot internationellt toppmotstånd i Champions League. Här är våra etablerade stjärnspelare viktiga.

- På lång sikt är ligger dock vår framtiden i de unga, lokala talangerna, fortsätter Therese Sjögran. Därför är vi också glada att vi har Sveriges bästa F19-lag.

Emma är 18 år (född i november 1997) och uppvuxen i Malmö. Hon har gjort totalt tolv matcher i de olika ungdomslandslagen och varit med att vinna allsvenskan med FC Rosengård 2014 och 2015.

- FC Rosengård är det absolut bästa för min fortsatta utveckling, säger en glad Emma Pennsäter. Här får jag träna med de allra bästa och jag känner också att klubben verkligen vill lyfta fram oss unga.

Text och bild hämtat från FC Rosengårds pressmeddelande.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season