FC Rosengård trea i CL-rankingen

FC Rosengård trea i CL-rankingen Foto: Christer Thorell - www.cbfoto.se
13 jun
2016

Under måndagen släpptes Champions League rankningen för damlagen. För FC Rosengårds del blev man tilldelad en tredjeplats i rankningen.

 

FC Rosengård har under de två senaste åren åkt ut i kvartsfinalen i Champions League. Men trots att man har åkt ut tidigt i turneringen rankas FC Rosengård högt i Champions League.

Uefa släppte under måndagen rankningslistan som ligger i grund till nästa års CL-seeding. På listan hittar man FC Rosengård på en tredjeplats.

– Det är grymt. Att en stad med 300 000 invånare är rankad trea i Champions League. Det har inte hänt tidigare, säger Klas Tjebbes till Kvällsposten.

En tredjeplats på Uefas rankning är den högsta i klubbens historia. FC Rosengård har det senaste året stått för en del vinster i damallsvenskan vilket ligger grund till den höga rankningen i CL.

– Vi har inte förlorat så mycket på den senaste tiden. Och de gånger vi gjort det har det varit mot riktigt bra lag som Wolfsburg eller Frankfurt. Det hjälper till mycket, säger Tjebbes till Kvällsposten och fortsätter.

– Vi är jätteglada över det här. Men sen är det mer kuriosa, för det betyder inte något oavsett om vi spelare mot Frankfurt eller Piteå.

Taggad under

Andreas Lindvall

Email:
Telefon: 0708-14 64 21
Grundare, ägare, skribent och utvecklare på fotbollskane.se

Silly Season